توسعه شهرهای جدید در ایران، مبانی و بررسی اثرات آن
کلمات کلیدی:
شهر جدید, توسعه شهری, جمعیت، تراکمچکیده
یکی از مسائل مهم در حوزه مدیریت شهرها، بحث توسعه و گسترش سریع کلان شهرها در دهههای اخیر تمامی کشورها جهان را با مشکلات عدیدهای مواجه کرده است. مسائل مرتبط با افزایش جمعیت و کمبود زمین در حوزه ساخت و ساز موجب پدیده مهاجرت شده است. با افزایش جمعیت و نیاز به فضاها و امکانات برای زندگی بهینه موضوع احداث شهرهای جدید را به عنوان یک رویکرد پایدار و راهکار جدید در مدیریت شهری مطرح است. شهرهای جدید راهکاری در مواجه با چالشهایی از قبیل تراکم جمعیت در مادر شهرها، آلودگی صوتی و محیط زیست و نبود زیر ساخت های مناسب، برنامه ریزی، طراحی و بنیان گذاری می شوند و میتواند به عنوان یک موتور محرک عامل رشد اقتصادی و اجتماعی عمل کند. در این پژوهش به بررسی اهمیت، ضرورت و مزایای توسعهی شهرهای جدید و تاثیر آن بر تراکم و ساختار شهرها پرداخته میشود.
مراجع
1. Nilsson, L., Gil, J. (2019). The Signature of Organic Urban Growth. In: D'Acci, L. (eds) The Mathematics of Urban Morphology. Modeling and Simulation in Science, Engineering and Technology. Birkhäuser, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-12381-9_5.
2. رضائی فر، ا. جدیدی، ع. رستمیان، ع. امین الرعایا، س. (1403)، " مبانی توسعه شهرهای جدید در ایران و جهان و بررسی پیامدهای مهاجرت در فرآیند توسعه و اقتصاد کشور،" ششمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری،تبریز،https://civilica.com/doc/2043275.