روش های نوین جهت بازیافت لاستیک های فرسوده و حذف اثرات مخرب زیست محیطی آن

Authors

  • مجتبی عزیزی دانشکده شیمی و مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران Author
  • علی صادقی کیا کارشناسی ارشد طراحی فرآیند-دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تهران Author
  • محمد قریب بلوک کارشناس ارشد مدیریت شهری – دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد واحد یادگار امام(ره) Author
  • عباس عبدالملکی دانشجوی دکترای شیمی تجزیه، دانشکده شیمی و مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر Author

Keywords:

تایر فرسوده, بازیافت, فرایند پیرولیز, محیط زیست, ارزش افزوده

Abstract

در عصر حاضر، توسعه فنّاوری و افزایش بهره‌برداری از ماشین‌آلات و وسایل نقلیه، به محدودیت منابع انرژی فسیلی دامن زده است. در عین حال، انباشت زباله‌ها، به ویژه تایرهای کهنه، نگرانی‌های زیست‌محیطی را تشدید کرده است. این وضعیت ضرورت بازیافت تایرهای فرسوده و ایجاد محصولات جدید از آن‌ها را به یکی از اولویت‌های مهم و سودآور در سطح جهانی تبدیل کرده است. به همین دلیل بررسی روش ها و فرایندهای مختلف بازیافت لاستیک های فرسوده به منظور بازیابی و تولید مواد با ارزش، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین جهت در این مطالعه ابتدا به بررسی مشکلات محیط زیستی ذکر شده و آمار و ارقام موجود در این زمینه پرداخته شده و سپس روش‌های مرسوم بازیافت تایرهای فرسوده به همراه مزایا و معایب هر کدام مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت با توجه به مطالب گفته شده فرایند بهینه بازیافت لاستیک های فرسوده انتخاب گردیده است.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

  • مجتبی عزیزی , دانشکده شیمی و مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

      

  • علی صادقی کیا, کارشناسی ارشد طراحی فرآیند-دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تهران

      

  • محمد قریب بلوک, کارشناس ارشد مدیریت شهری – دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد واحد یادگار امام(ره)

      

  • عباس عبدالملکی, دانشجوی دکترای شیمی تجزیه، دانشکده شیمی و مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

      

References

1. امیری، ز. و فرشچی تبریزی، ف. (1396)، “پیرولیز تایرهاي فرسوده در یک راکتور ناپیوسته چرخان,” پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تبریز، دانشکده مهندسی شیمی و نفت.

2. شجری سفیده خوان، گ.، قلی زاده، م. و هو، ش. (1398)، “مطالعه ی اثر کاتالیزور بیوچار بر روی فرآیند پیرولیز تایر فرسوده جهت تولید سوخت,” پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تبریز، دانشکده مهندسی شیمی و نفت.

3. تاج الدینی، م. و فرشچی تبریزی، ف. (1397)، “پیرولیز کاتالیستی تایرهاي فرسوده در یک راکتور ناپیوسته چرخان,” پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تبریز، دانشکده مهندسی شیمی و نفت.

4. اکرامی، ح. و قربانیان، س. (1396)، “شبیه سازی استحصال گازوئیل از پسماندهای پلیمری از طریق فرآیند پیرولیز,” پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران، دانشکده مهندسی شیمی.

5. میرعبداله، ا. و پازکی، م. (1397)، “بررسی و تولید کربن فعال از پسماند صنعت لاستیک سازی به روش هیدروترمال,” پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران، دانشکده محیط زیست.

Downloads

Published

2024-12-20

How to Cite

روش های نوین جهت بازیافت لاستیک های فرسوده و حذف اثرات مخرب زیست محیطی آن. (2024). Development Engineering Conferences Center Articles Database, 1(4). https://pubs.bcnf.ir/index.php/Articles/article/view/220

Similar Articles

1-10 of 69

You may also start an advanced similarity search for this article.