مروری بر نقش ضد میکروبی اسانس های روغنی در فرآورده های لبنی

Authors

  • مهرداد مختاریان دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران Author
  • فاطمه همتی استادیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران Author

Keywords:

اسانس های روغنی, فرآورده های لبنی, افزایش طول عمر محصول, خواص ضد میکروبی, ایمنی مواد غذایی

Abstract

نگهداری و افزایش طول عمر فراورده های لبنی، به عنوان یکی از عناصر مهم رژیم غذایی افراد، سبب گردیده تا استفاده از انواع نگهدارنده های صنعتی و طبیعی مورد توجه قرار گیرد. استفاده از نگهدارنده های طبیعی به جای نگهدارنده های صنعتی، هم به جهت جلوگیری از فساد و ضرر مالی تولید کنندگان و هم به لحاظ تامین سلامت افراد جامعه و ارائه غذایی با فراوری کمتر و طبیعی تر باعث شده تا استفاده از آن در مقیاس صنعیتی رو به گسترش باشد. هدف از این مطالعه، بررسی نقش ضدمیکروبی برخی اسانسهای روغنی در افزایش مدت ماندگاری و طول عمر فراورده های لبنی است. این مطالعه به تحلیل و ارزیابی تأثیرات مثبت این اسانسها بر کیفیت و ایمنی محصولات لبنی پرداخته و به دنبال ارائه راهکارهایی برای بهبود فرآیندهای نگهداری و افزایش طول عمر این محصولات میباشد. لازم به ذکر است؛ تعداد زیادی از گونه های گیاهی ذکر شده در این مطالعه بومی ایران بوده و قابلیت استفاده از آن در داخل کشور فراهم است.  

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

  • مهرداد مختاریان , دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

      

  • فاطمه همتی, استادیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

      

References

1. Abd El-Aziz M, Salama HH, Sayed RS. Plant extracts and essential oils in the dairy industry :A review. Foods and Raw Materials. 2023;11(2):321–337. https://doi.org/10.21603/2308-4057-2023-2-579

2. Abhay Prakash Mishra at el. (2020), ,“ Combination of essential oils in dairy products: A review of their functions and potential benefits ”

3. Souza, H.F.d.; Santos, F.R.d.; Cunha, J.S.; Pacheco, F.C.; Pacheco, A.F.C.; Soutelino, M.E.M.; Martins, C.C.N.; Andressa, I.; Rocha, R.d.S.; Cruz, A.G.d.; et al. Microencapsulation to Harness the Antimicrobial Potential of Essential Oils and Their Applicability in Dairy Products: A Comprehensive Review of the Literature. Foods 2024, 13, 2197. https://doi.org/10.3390/foods13142197

4. نوشین شیروانی و هادی فصیحی (1397)، "روغنهای اسانسی به عنوان نگهدارنده های طبیعی در افزایش ماندگاری محصولات لبنی" نهمین همایش ملی گیاهان دارویی وکشاورزی پایدار

5. S. Burt / International Journal of Food Microbiology 94 (2004) 223–253, “Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods—a review,”

6. سحر حمزهاي ، آرزو خضرلو ، علی احسانی (1400)، "تاثیر پوشش ایزوله پروتئین آب پنیر و اسانس روغنی هل بر ماندگاري پنیر سفید "، مجله علوم و صنایع غذایی ایران، شماره 127 ، دوره 19 ، شهریور 1401

7. گیتی کریم و مجتبی بنیادیان (1383)، "مطالعه تاثیر ضدمیکروبی روغن های فرار برخی گیاهان بر باکتری E.coli در پنیر سفید ایرانی"، فصلنامه علوم و صنایع غذایی ایران، دوره1، شماره1، تابستان 1383

8. Sahar H.S. Mohamed, Wafaa M. Zaky, Jihan M. Kassem, Hayam M. Abbas, M.M.E. Salem and H.A.H. Said-Al Ahl (2013) World Applied Sciences Journal 27 (4): 497-507, 2013, “Corresponding Author: Impact of Antimicrobial Properties of Some Essential Oils on Cheese Yoghurt Quality,”

9. Vesna Milanovi´c, Riccardo Sabbatini, Cristiana Garofalo , Federica Cardinali, Marina Pasquini, Lucia Aquilanti, Andrea Osimani (2020), International Journal of Food Microbiology 341 (2021) 109048, “ Evaluation of the inhibitory activity of essential oils against spoilage yeasts and their potential application in yogurt ,”

10. Ogwaro, B.A.; O’Gara, E.A.; Hill, D.J.; Gibson, H. A Study of the Antimicrobial Activity of Combined Black Pepper and Cinnamon Essential Oils against Escherichia fergusonii in Traditional African Yoghurt. Foods 2021, 10, 2847. https://doi.org/10.3390/foods10112847

11. Tomar O. Akarca G. Effects of Ice Cream Produced with Lemon, Mandarin, and Orange Peel Essential Oils on Some Physicochemical, Microbiological and Sensorial Properties. Kocatepe Vet J. (2019) 12(1):62-70

12. Mitropoulou, G.; Bardouki, H.; Vamvakias, M.; Panas, P.; Paraskevas, P.; Kourkoutas, Y. Assessment of Antimicrobial Efficiency of Pistacia lentiscus and Fortunella margarita Essential Oils against Spoilage and Pathogenic Microbes in Ice Cream and Fruit Juices. Microbiol. Res. 2022, 13, 667–680. https://doi.org/10.3390/microbiolres13030048

13. Ürkek et al. / Ovidius University Annals of Chemistry 35 (2024) 91-97, “Physicochemical, sensory and antimicrobial properties of the ice cream containing lavender (Lavandula angustifolia) essential oil ” Volume 35, Number 2, pp. 91 - 97, 2024

Downloads

Published

2024-12-20

How to Cite

مروری بر نقش ضد میکروبی اسانس های روغنی در فرآورده های لبنی. (2024). Development Engineering Conferences Center Articles Database, 1(4). https://pubs.bcnf.ir/index.php/Articles/article/view/232

Similar Articles

1-10 of 171

You may also start an advanced similarity search for this article.