تحلیل صفات ایجابی مدیران و مسئولان در نظام اسلامی و تأثیر آن بر کارایی و عدالت در حکمرانی از دیدگاه اسلام (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
مدیریت به‌صورت کلی از دشوارترین و در عین حال از ظریف‌ترین کارهای انسانی است که برای خود ویژگی‌هایی دارد. چه‌بسا فقدان یکی از این خصوصیات، مایه رکود کار و نابسامانی اوضاع قلمرو مدیریت می‌شود. این مقاله به بررسی صفات ایجابی مدیران در نظام اسلامی پرداخته و تلاش دارد تا ویژگی‌ها و خصوصیات اخلاقی و مدیریتی مورد نظر اسلام را در مدیران شناسایی کند.تحقیق حاضر با روش توصیفی-تحلیل بر پایه منابع و تحقیقات نوین شکل گرفته و. در پی آن است که به سؤال اصلی تحقیق که همان بررسی صفات ایجابی مدیران از دیدگاه اسلام و تأثیرات آن بر کارایی مطلوب در سطح جامعه را بررسی نماید.بر اساس آموزه‌های اسلامی، مدیران باید دارای صفات بارزی همچون عدالت، تقوا، صداقت، شفافیت و خدمت به مردم باشند. این پژوهش با استناد به منابع اسلامی شامل قرآن کریم، احادیث و سیره‌ی پیامبر اسلام (ص) و امامان معصوم (ع)، تلاش دارد تا چارچوبی اخلاقی و مدیریتی را برای مدیران در نظام اسلامی ترسیم کند. نتایج تحقیق نشان‌می‌دهد که توجه به این اصول و ارزش‌ها می‌تواند به تحقق حکمرانی صالح و عادلانه و نیز بهبود کارایی و رضایت‌مندی در جامعه کمک کند.