ارتقا کیفیت فضاهای شهری با رویکرد شهرسازی تاکتیکی (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2024)
فضاهای شهری بستری هستند که رفتار و فعالیت‌های انسانی و اجتماعی در آن‌ها شکل گرفته و روابط فرهنگی انسان‌ها و گروه‌های اجتماعی با یکدیگر برقرار می‌شود. فضاهای شهری در واقع صحنه وقوع فعالیت‌های عمومی و زنده شهری هستند، بنابراین پارک‌ها، خیابان‌ها، میادین یک شهر عناصر اصلی فضاهای شهری هستند، در همین راستا شهرسـازی تاکتیـکال در پـى تحقـق کنشگـری فعـال شـهروندان در بازیابـى و بازطراحـى فضاهـای شـهری کوچک مقیـاس و زود بازده و ارتقـای حـس تعلق مردم به محیط‌های شـهری اسـت. هدف از این پژوهش شناسایی مولفه‌های کیفیت فضای شهری، ارتقاء آن‌ها در راستای بهبود عملکرد فضاها؛ از طرف دیگر شناسایی  رویکرد تاکتیکی و شاخص‌های حاضر برای اجرا در فضاهای شهری است. روش پژوهش به صورت توصیفی -تحلیلی، مطالعه مقالات ملی و بین المللی، کتاب‌ها و پایان‌ نامه ها، مطالعات میدانی و ارزیابی پروژه‌های انجام شده توسط این رویکرد است. نتایج حاصل از این است که مولفه‌های کیفیت فضای شهری عبارت است از: نور، رنگ، عرض پیاده، تجهیزات مبلمان، عوامل زیست محیطی است که به وسیله رویکرد تاکتیکی، که عوامل خرد مقیاس، زود بازده و همراه با نظر و مشارکت مردمی همراه است.