گزارش بررسی مقایسه دو برنامه همزمان‌سازی Double ovsynch و G6G بر باروری تلیسه‌ها (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2024)
وجود یک برنامه تولیدمثلی کارامد برای تلیسه‌ها در مزارع گاو شیری بسیار مهم است زیرا هزینه‌های پرورش تلیسه‌ها دومین مسئله بزرگ در دامداری‌های صنعتی به شمار می‌رود. عوامل زیادی مانند شرایط محیطی، اقلیم و ویژگی‌های فردی خود گاو مانند سن، بر روی باروری موثر هستند. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه دو برنامه Double ovsynch و G6G بر روی میزان باروری تلیسه‌ها است. تعداد 57 راس از تلیسه‎های موجود در یک گاوداری صنعتی در استان همدان که به طور طبیعی فحلی نشان ندادند و به سن 14 ماهگی رسیدند، از گله جدا و به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول، 30 راس از تلیسه‎ها وارد برنامه همزمان‌سازی G6G به این صورت: روز صفر PGF2α، دو روز بعد GnRH، 6 روز بعد (روز8) GnRH، 7روز بعد (روز15) PGF2α، دو روز بعد (روز 17) GnRH و 16 ساعت بعد از اخرین GnRH، تلقیح شدند. در گروه دوم، 27 راس از تلیسه‌ها وارد برنامه همزمان‌سازی Double ovsynch به این صورت: روز صفر GnRH، 7روز بعد PGF2α، 3 روز بعد (روز 10) GnRH، 7روز بعد (روز 17) GnRH، 7 روز بعد (روز 24) PGF2α، 2 روز بعد (روز 26)GnRH و 16 ساعت بعد تلقیح شدند. بعد از گذشت 35 روز تمام تلیسه‌ها با استفاده از دستگاه سونوگرافی از طریق رکتال، با فرکانس 5/7 مگاهرتز جهت تایید آبستنی مورد معاینه قرار گرفتند. در گروه اول از میان 30 راس، 14 راس (معادل 66/46 درصد) و در گروه دوم از میان 27 راس، 17 راس (معادل 96/62 درصد) آبستن بودند که اختلاف معناداری داشتند.