نقش استانداردهای ISO 14067 و ISO 14064 در اندازه‌گیری و کاهش ردپای کربن در صنایع غذایی و کشاورزی (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2026)
افزایش نگرانی‌های جهانی درباره تغییرات اقلیمی، صنایع غذایی و کشاورزی را به‌عنوان یکی از بخش‌های پرکربن اقتصاد جهانی در کانون توجه سیاست‌گذاران، محققان و مصرف‌کنندگان قرار داده است. طبق گزارش IPCC (2022)، زنجیره تأمین غذا حدود یک‌سوم کل انتشار گازهای گلخانه‌ای بشر را تشکیل می‌دهد و با رشد جمعیت و افزایش تقاضای جهانی برای محصولات غذایی فرآوری‌شده، این سهم در حال افزایش است. در چنین شرایطی، اندازه‌گیری دقیق، گزارش‌دهی شفاف و مدیریت هدفمند انتشار گازهای گلخانه‌ای به یک ضرورت راهبردی برای صنایع غذایی و کشاورزی تبدیل شده است. استانداردهای بین‌المللی ISO 14064 و ISO 14067 به ترتیب چارچوب‌هایی جامع برای محاسبه و گزارش‌دهی انتشار گازهای گلخانه‌ای در سطح سازمان و محصول ارائه می‌دهند و از مهم‌ترین ابزارهای بین‌المللی برای استقرار نظام مدیریت کربن محسوب می‌شوند.