اثرات اسیدآمینه سرین در طیور (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
اسیدآمینه سرین، با وجود غیر ضروری بودن، نقشهای متابولیک و عملکردی حیاتی در فیزیولوژی طیور ایفا میکند. شواهد نشان میدهد که سرین یکی از اسیدهای آمینه اصلی پلاسمای منی خروس است و بواسطه خاصیت آنتی اکسیدانی به طور قابل توجهی سبب کاهش استرس اکسیداتیو و افزایش ثبات غشای سلولی، و نهایتا افزایش و بهبود کیفیت اسپرم و باروری میشود. سرین به عنوان یک ایمونومتابولیت کلیدی، نقش ضروری در عملکرد سیستم ایمنی طیور دارد. افزودن سرین به جیره طیور پاسخ های التهابی را تعدیل نموده، و با افزایش سطح ایمونوگلوبولینهای سرم و تقویت ایمنی مخاطی روده، عملکرد ایمنی را ارتقا می‌دهد. به نظر میرسد مکمل‌سازی سرین در جیره، به ویژه در شرایط استرس‌زای متابولیک یا محیطی، راهکاری موثر برای بهبود شاخص های تولید مثلی و سلامت گله‌های مولد در صنعت طیور باشد.