بررسی و تحلیل حادثه مارگزیدگی با استفاده از تکنیک آنالیز سیستماتیک علت (SCAT) در یک پروژه توسعه و نگهداری فضای سبز (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
مقدمه:بررسی وآنالیز حوادث به منظور پیشگیری از رخداد مجدد آنها امری مهم و ضروری است. در این ارتباط مطالعه حاضر با هدف آنالیز رویداد مارگزیدگی به روش آنالیز سیستماتیک علت(SCAT)انجام شد.روش:در این پژوهش توصیفی–تحلیلی ابتدا بر اساس متد SCATرویداد شرح و نوع رویداد تعیین شد سپس بر اساس نوع رویداد، علل مستقیم و علل ریشه ای،همچنین اقدامات کنترلی مورد نیاز مشخص گردید.یافته ها:بر اساس متد SCAT برای حادثه مارگزیدگی 6 علت مستقیم که 2 مورد مرتبط با عمل ناایمن و 4 مورد مرتبط با شرایط ناایمن بود شناسایی گردید. همچنین 12 علت ریشه ای که 5 مورد مربوط به فاکتورهای فردی و 7 مورد مربوط به فاکتورهای شغلی بود برای این رویداد شناسایی گردید و در نهایت 19 اقدام کنترلی مورد نیاز مشخص گردید.نتیجه گیری:نتایج نشان دادکه با ایجاد تعهد درمدیریت،هدف گذاری سالیانه،بازنگری روشهای اجرایی وریسکها، مقررات سازمانی، آموزش مداوم و آمادگی برای شرایط اضطراری می توان از بروز حوادث پیشگیری و یا پیامدها را به حداقل رساند، همچنین با استفاده از تکنیک SCAT می توان درزمان کم و با اطمینان از بررسی همه جوانب آنالیز رویداد را انجام وارتباط بین نوع رویداد، علل مستقیم، ریشه ای و اقدامات کنترلی را مشخص نمود و به تصویرکشید.