بررسیِ تجربی سیستم های سرمایشی برقی و مقایسه آنها با سیستمهای سرمایشی گاز سوز (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
سیستم های تهویه مطبوع GHP(Gas Heat Pump) یک سیستم سرمایشی و گرمایشی است که برپایه یک موتور احتراق داخلی گازسوز و سیکل تبریدی کار میکند، یک فناوری نسبتا جدید است که اولین بار کاربرد صنعتی آن به سال 1985 برمی گردد. این فناوری عمدتاً در صنعت، ساختمانهای اداری، انبارها، هتلها مورد استفاده قرار میگیرد. سهمِ استفاده از این فناوری در ساختمانهای بزرگ به حدود 5/12 درصد میرسد. این سیستم ها شامل سه بخش یونیت بیرونی، یونیتهای داخلی و لوله های مسی از جنس سخت میباشد که با جوشکاری به هم ارتباط پیدا میکنند. این سیتمها از ظرفیت 45 تا 170 کیلووات طراحی و عرضه می شود. شرکت Yanmar معتبرترین تولیدکننده این محصولات می باشد. لازم به ذکر است که هر کیلووات حدود 3500 بی تو یو بر ساعت سرما تولید می نماید.در این مقاله به بررسی تجربی کولرهای سرمایشی پرداخته شده است که کمپرسور آنها با برق کار نمیکند و به کمک یک موتور احتراقی که با سوخت فسیلی از جمله گاز شهری، کار و تولید سرمایش میکند. کمپرسور آن یا به صورت کوپل مستقیم و یا به صورت اتصال با تسمه، همانند کمپرسور کولر اتومبیل به موتور احتراقی متصل می شود. بر اساس ظرفیت شامل کمپرسور پیستونی و اسکرول هست و با مبرد R410 تولید سرما  می نماید.