تأثیر ذهن‌آگاهی بر کاهش اضطراب در دانشجویان (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
دانشجویان در دوران تحصیل با چالش‌های متعددی از جمله فشارهای تحصیلی، تغییرات اجتماعی و دغدغه‌های آینده مواجه‌اند که این عوامل می‌توانند موجب افزایش اضطراب و کاهش عملکرد تحصیلی شوند. در سال‌های اخیر، مداخلات مبتنی بر ذهن‌آگاهی به‌عنوان یکی از رویکردهای نوین در کاهش اضطراب و ارتقای سلامت روان مورد توجه قرار گرفته‌اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر ذهن‌آگاهی بر کاهش اضطراب در دانشجویان انجام شده است. بدین منظور، ادبیات نظری مرتبط با مفهوم ذهن‌آگاهی و اضطراب مرور و یافته‌های پژوهش‌های پیشین تحلیل گردیده است. نتایج مرور نشان می‌دهد که تمرین‌های ذهن‌آگاهی می‌توانند با تقویت خودآگاهی، تنظیم هیجان و کاهش نشخوار فکری، در کاهش اضطراب و بهبود کیفیت زندگی دانشجویان نقش مؤثری ایفا کنند. بر اساس نتایج، پیشنهاد می‌شود که دانشگاه‌ها برنامه‌های آموزشی مبتنی بر ذهن‌آگاهی را به‌عنوان بخشی از خدمات سلامت روان دانشجویان اجرا نمایند.