روشنایی هوشمند با برد آردوینو (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
در پی حرکت جهانی به سوی توسعه شهرهای هوشمند و نیاز مبرم به کاهش مصرف فزاینده انرژی، تحول زیرساخت‌های روشنایی سنتی به سیستم‌های هوشمند حیاتی است. این مقاله مروری جامع، به بررسی نقش محوری پلتفرم آردوینو به عنوان یک ابزار قدرتمند و مقرون‌به‌صرفه در هوشمندسازی سیستم‌های روشنایی، با تمرکز بر حوزه‌های روشنایی معابر و فضاهای داخلی، می‌پردازد. روش کار بر تحلیل پژوهش‌های اخیر متمرکز است که آردوینو را به عنوان هسته کنترلی تعبیه‌شده به کار گرفته‌اند. این بررسی نشان می‌دهد که به دلیل ماهیت متن‌باز، هزینه پایین و سهولت برنامه‌نویسی، آردوینو به انتخابی ایده‌آل برای نمونه‌سازی و پیاده‌سازی سریع راه‌حل‌های بهینه‌ساز انرژی تبدیل شده است. یافته‌ها حاکی از آن است که در روشنایی معابر، آردوینو با ادغام حسگرهای مقاومت وابسته به نور و سنسور مادون قرمز، قابلیت کنترل دینامیک شدت نور را فراهم می‌کند و مصرف انرژی را با تطبیق خروجی نور با حضور کاربران به شدت کاهش می‌دهد. همچنین، یکپارچه‌سازی آردوینو با پروتکل‌های اینترنت اشیا و شبکه‌های دوربرد مانند LORAWAN امکان مانیتورینگ متمرکز، مدیریت از راه دور و گزارش‌دهی خودکار خطاها در مقیاس‌های شهری را فراهم می‌آورد. در محیط‌های داخلی، آردوینو انعطاف‌پذیری خود را در کنترل‌های بی‌سیم (وای-فای/بلوتوث) و پیاده‌سازی مکانیزم‌های پیشرفته مانند کنترل بر مبنای محرک‌های صوتی (غیر حرکتی) و حتی آزمایش فناوری‌های نوظهور نظیر وفاداری نوری نشان داده است. علاوه بر این، توانایی آردوینو در پیاده‌سازی کنترلرهای PID، تضمین‌کننده حفظ یک سطح روشنایی ثابت و باکیفیت با جبران نوسانات فنی است. با این حال، چالش‌های سخت‌افزاری (توان پردازشی و حافظه محدود) و آسیب‌پذیری‌های امنیتی در سیستم‌های متصل به اینترنت اشیا همچنان نیازمند توجه هستند. نتیجه‌گیری این است که آردوینو به عنوان یک کاتالیزور قدرتمند عمل می‌کند که ضمن دموکراتیزه کردن فناوری، راه را برای نسل بعدی زیرساخت‌های روشنایی چندکارکردی و پایدار هموار می‌سازد.