نقش تمرین مقاومتی در بهبود قدرت انفجاری و استقامت عضلانی سربازان (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
تمرینات مقاومتی نقش مهمی در بهبود توان انفجاری و استقامت عضلانی سربازان ایفا می‌کنند. توان انفجاری، که شامل تولید حداکثر نیرو در کمترین زمان ممکن است، برای انجام وظایف نظامی مانند دویدن سریع، پریدن و بلند کردن اجسام سنگین ضروری است. تمرینات مقاومتی از طریق افزایش فعالیت واحدهای حرکتی، بهبود نرخ تولید نیرو (RFD) و هماهنگی عصبی-عضلانی می‌توانند این توان را افزایش دهند. همچنین، استقامت عضلانی که شامل توانایی حفظ انقباضات عضلانی برای مدت طولانی است، از طریق افزایش تراکم میتوکندری، بهبود شبکه مویرگی و ارتقای توان فیبرهای عضلانی بهبود می‌یابد. روش‌های مختلفی از جمله تمرینات پلایومتریک، تمرینات بالیستیک و تمرینات مقاومتی با تکرار بالا می‌توانند به توسعه این ویژگی‌ها کمک کنند. تحقیقات نشان داده‌اند که برنامه‌های تمرینی ترکیبی از استقامت و قدرت بیشترین تأثیر را بر عملکرد فیزیکی سربازان دارند. به‌علاوه، تمرینات مقاومتی با کاهش خطر آسیب‌های اسکلتی-عضلانی، افزایش تراکم استخوانی و بهبود آمادگی ذهنی، فراتر از بهبود عملکرد فیزیکی عمل می‌کنند. طراحی برنامه‌های تمرینی بر اساس اصول خاصی از جمله دوره‌بندی، انتخاب تمرینات مرتبط با وظایف نظامی و توجه به نیازهای فردی می‌تواند منجر به بهینه‌سازی توان جسمانی و آمادگی عملیاتی سربازان شود.