خطرات مخازن ذخیره مایعات قابل اشتعال و راه های پیشگیری از آتش سوزی در آنها (مطالعه موردی واکاوی آتش سوزی در مخازن سوخت بانسفیلد و پتروشیمی بوعلی ماهشهر) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
نیاز به سوخت و منابع انرژی برای زندگی بشر ضرورتی انکار ناپذیر است. محل های ذخیره و مدیریت توزیع مواد نفتی و سوخت با هدف تامین این محصول راهبردی و تلاش جهت رفع ناترازی مورد توجه سیاستگذاران بوده و تامین ایمنی مجتمع های مخازنی همواره مدنظر است. بررسی حوادث گذشته چراغ راه آینده خواهد بود و پیشگیری از خسارتها و کاهش وقفه در تامین انرژی از اهداف این مقاله است. با مطالعه و واکاوری دو حادثه شدید در مجتمع سوخت بانسفیلد انگلستان و پتروشیمی بوعلی سینا از منابع مکتوب و گزارشهای تهیه شده توسط مراجع قانونی استفاده و  شرایط این مراکز با هم مقایسه شد، علل شایع بروز حوادث مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. بررسی شرایط این دو بحران که خسارتهای زیادی به همراه داشته اند نشان داد: که لایه های سه گانه حفاظت از مخازن علیرغم کارایی بالا، نقاط ضعفی نیز دارند و منابع محدود مقابله با حریق لزوم شناخت خواص و خطرات مواد شیمیایی، آمادگی و مدیریت در شرایط اضطراری را پر رنگ میکند.