طراحی محیط‌های بازی تعاملی برای ارتقاء خلاقیت و بهبود یادگیری ریاضی در کودکان دبستانی: مطالعه‌ای در شهر اصفهان (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
با توجه به اهمیت بالای طراحی محیط‌های آموزشی و نقش آن‌ها در توسعه مهارت‌های شناختی و خلاقیت کودکان، این پژوهش با هدف بررسی تأثیر طراحی فضاهای بازی تعاملی بر خلاقیت و بهبود یادگیری مفاهیم ریاضی در کودکان دبستانی انجام شد. این مطالعه به شیوه توصیفی–تحلیلی انجام گردید و از روش‌های اسنادی، میدانی، و پیمایشی برای جمع‌آوری داده‌ها بهره‌گیری شد. جامعه آماری شامل کودکان ۶ تا ۱۲ سال ساکن منطقه ۶ اصفهان بود و با استفاده از پرسشنامه‌ها و تحلیل‌های میدانی، نیازهای کودکان در زمینه بازی و یادگیری ریاضی شناسایی شد. نتایج تحقیق نشان داد که طراحی فضاهای بازی هدفمند و متناسب با ویژگی‌های روانشناختی کودکان می‌تواند به طور قابل توجهی سطح خلاقیت آن‌ها را افزایش داده و علاقه به یادگیری مفاهیم ریاضی را در آنان تقویت نماید. این تحقیق بر لزوم طراحی محیط‌های بازی کودک‌محور، ایمن، و الهام‌بخش که با مفاهیم ریاضی پیوند دارد، تأکید کرده و راهکارهایی برای ایجاد چنین فضاهایی ارائه می‌دهد. طراحی اینگونه محیط‌ها می‌تواند ضمن کاهش اضطراب یادگیری ریاضی، زمینه‌ای مناسب برای رشد مهارت‌های حل مسئله، افزایش دقت و تمرکز، و پرورش خلاقیت در کودکان فراهم سازد. یافته‌های این مطالعه می‌تواند به معماران، طراحان آموزشی، و سیاست‌گذاران حوزه آموزش و پرورش در توسعه محیط‌های یادگیری مؤثر کمک کند.