(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
هدف از این پژوهش، پیشنهاد رویکرد تصمیم‌گیری چند معیاره فازی (FMCDM) به منظور ارزیابی اثرات زیست محیطی در پروژه های ساخت و ساز ، با توجه به رتبه‌بندی معیارهای کیفی و زیرمعیارهایی است که به عنوان متغیرهای زبانی در نظر گرفته می‌شوند .دو روش FMCDM برای حل مسئله پیشنهاد شده است: فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) برای تعیین اهمیت نسبی معیارهای ارزیابی بکار گرفته شد که مهمترین معیارها به ترتیب، تخریب زیستگاه‌ها، آلودگی هوا، مصرف منابع طبیعی، آلودگی آب و تولید زباله‌های ساختمانی خروجی این روش بود و گسترش تکنیک فازی برای اولویت بندی با شباهت به راه حل ایده آل (FTOPSIS) با هدف رتبه بندی آلترناتیوهای کاهش اثرات زیست محیطی اعمال شد. وزن آلترناتیوها در نتایج تجربی به ترتیب ساخت و ساز سبز، استفاده از تکنولوژی‌های سبز، استراتژی‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی، استفاده از مواد بازیافتی، استراتژی‌های مدیریت پسماند، کاهش آلودگی صوتی است.نتایج تجربی نشان می‌دهد که روش پیشنهادی رویکردی قابل اجرا در حل مسئله است. وقتی رتبه‌بندی‌های عملکرد مبهم و نادقیق هستند،MCDM فازی یک روش حل ترجیحی است.