(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
پوسيدگي دندان همچنان يك مسئله مهم بهداشت جهاني است که بدلیل مديريت پرهزينه آن، سلامت و كيفيت زندگي افراد، تحت تاثير قرار مي دهد. پوسيدگي دندان عمدتاً توسط تشكيل يك بيوفيلم خاص برروي سطح دندان ايجاد مي شود. بيوفيلیم بوجود آمده با تول اسيد و فرآيند دمينراليزاسيون روي سطح ميناي دندان به عنوان يك ضايعه لكه ایی سفيد ایجاد می نماید که پاتوژن هاي اصلي مسئول پوسيدگي دندان به شمار می آیند. این دسته از ارگانیسمها شامل: استرپتوکوکوس موتانس، میکروکوکوس لوتئوس، استافیلوکوکوس آرئوس، کاندیدا آلبیکنس و بسیاری ارگانیسمهای دیگر می باشند. از طرف دیگر، شكست درمان اندودنتيك مي تواند ناشي از عوامل مختلفي از جمله عفونت باكتريايي، كانال هاي ريشه اي كه به درستي تميز و پر نشده اند، مهر و موم معيوب و كانال هاي درمان نشده (كانال هاي از دست رفته) باشد و حضور ارگانیسمهایی مانند انتروکوکوس فیکالیس دربخش کانال ریشه تاثیر گذار باشد و از آنجاییکه ارگانیسم مقاومی به آنتی بیویکهاست بنابراین باعث عفونت طولانی مدت شود.بنابراین مواد مبتني بر فناوري نانو براي بهبود اين اقدامات درماني و پيشگيرانه در درمان بيماري هاي دهان ناشي از پوسيدگي دندان و عفونت هاي مرتبط با پريودنتيت در نظر گرفته مي شوند. برهمین اساس تحقیق حاضر به بحث بیوفیلم باکتریایی و ارتباط آن با پوسیدگی دندان و نقش نانوذرات در این حیطه پرداخته است.