(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
فناوری نانو و یادگیری ماشین (ML) با ترکیب قابلیت‌های خود، تحولی در حذف ترکیبات فنولی از پساب‌های صنعتی ایجاد کرده‌اند. نانومواد مانند اکسید گرافن (GO)، دی‌اکسید تیتانیوم (TiO₂) و چارچوب‌های فلزی-آلی (MOFs) به دلیل سطح ویژه بالا، شیمی سطح قابل تنظیم، و واکنش‌پذیری برتر، توانایی بالایی در جذب ترکیبات فنولی نشان داده‌اند. یادگیری ماشین با مدل‌های مختلف، به بهینه‌سازی فرآیند جذب از طریق شناسایی شرایط بهینه مانند pH، زمان تماس، و تغییرات سطحی نانومواد کمک می‌کند. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که ترکیب این دو فناوری می‌تواند راندمان حذف فنول را تا درصد قابل توجهی افزایش داده و هزینه‌ها و زمان آزمایش را کاهش دهد. با وجود چالش‌هایی مانند مقیاس‌پذیری و هزینه تولید نانومواد، پیشرفت‌های جدید در مدل‌سازی ترکیبی و سنتز مواد می‌تواند راه‌حل‌های مقرون‌به‌صرفه و پایدارتری برای تصفیه آب صنعتی ارائه دهد..