(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
انرژي خورشيد يكي از منابع تأمين انرژي رايگان، پاك و عاري از اثرات مخرب زيست محيطي است كه از قرن هفتم ق.م تاكنون در كل جهان به روش‌هاي گوناگون مورد استفاده قرار گرفته. حال با اين پرسش مواجه ميشويم چرا علیرغم تمامی تلاشها و همچنين فواید گوناگونی از نقطه نظر اقتصادی و زيست محیطي و غیره، شاهد استقبال چندانی در استفاده از صفحات خورشیدی در ساخت و سازها نمیباشیم؟ امروزه، مسائلی نظیر محدودیت دوام ذخایر فسیلی، نگرانیهای زیستمحیطی، ذهن ما را در یافتن راهکارهای مناسب در حل معضلات انرژی، به خود مشغول داشته است. هدف اصلي از اين تحقيق شناسايي و اولويتبندي موانع موجود در بکارگیری صفحات خورشيدي در پروژههاي ساخت و ساز شهري ميباشد. بهترین منبع مراجعه جهت پاسخ به بخشی از این سؤالات بدون شک مصرفکنندگان و سازندگان ساختمان میباشند كه در تحقيقات و مقالاتي با همين مضمون به آنها پرداخته شده. میزان تلاشها در جهت انتقال صحیح اطلاعات به مخاطب این بخش و تلاشهای دولت و نهادها در فرهنگسازیها با مراجعه به اخبار، مقالات و پژوهشها مورد واکاوی قرار داده خواهد شد.انتظار میرود در خاتمه به این مهم دست یابیم که چگونه میتوان استفاده از صفحات خورشیدی را به یک تمایل عمومی در صنعت ساخت و ساز تبدیل کرد. در کشور ما، با توجه به تقاضا و نياز هر روزه و در حال افزايش به منابع انرژی و كاسته شدن منابع انرژی فسیلی، لازم بودن تأثير نگهداري سالم محیطزیست، کاستن آلودگی هوا، مشكلات برقرسانی و تأمین سوخت، كاربرد از انرژیهای نو توانسته موقعيت و مرتبه ویژهای داشته باشد. بدیهی است که پس از شناخت این علل و عوامل میتوان در جهت رفع آنها برنامهریزی نمود تا شاید شاهد تغییر رویکرد سازندگان، مالکان و کارفرمایان در استفاده از صفحات خورشیدی بهعنوان تأمینکننده انرژی مورد نیاز ساختمان باشیم.