(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2024)
به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف هسته وروغن هسته انار بر صفات عملکردی، مورفولوژی تخمدان و بافت روده کوچک مرغ‌های تخم‌گذار ، تعداد 144 قطعه مرغ تخم‌گذار از نژاد لگهورن سفید آمیخته تجاری( های –لاینw80 )در 9 تیمار چهار تکرار و چهار قطعه مرغ در هر تکرار، این آزمایش طراحی و اجرا شد. آزمایش فوق در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار سطح هسته انار و چهار سطح روغن هسته انار به مدت ده هفته ازسن 25 لغایت تا 35هفتگی انجام گرفت. جیره ها از نظر انرژی و پروتئین یکسان و بر اساس احتیاجات غذایی , NRC 1994 تنظیم شدند. نتایج نشان داد که استفاده از سطوح متفاوت هسته و روغن هسته انار بر وزن تخم مرغ، وزن توده تخم مرغ، درصد تولید تخم مرغ ، ضریب تبدیل ، واحد هاو، وزن پوسته ، استحکام و ضخامت پوسته تخم مرغ تاثیر معنی داری نداشت.ولی شاخص سفیده ، شاخص زرده ، وزن مخصوص تخم مرغ تحت تاثیر معنی داری قرار گرفت(P<0.05). وزن روده، عرض پرز، ماهیچه مخاطی روده و وزن اویدوکت تخمدان تحت‌تأثیر سطوح مختلف هسته و روغن هسته انار قرار گرفت p<0/005)).باتوجه به یافته های مطالعه حاضر پیشنهاد میگردد جهت ارتقاءسلامت جامعه انسانی(افزایش میزان اسید پنوسینیک در تخم مرغ) ، کاهش هزینه های تولید و کاهش آلودگی محیط زیست با توجه به عدم کاهش تولید و تاثیر مثبت بر مورفولوژی تخمدان و بافت روده کوچک مرغ‌های تخم‌گذار ، از هسته و روغن هسته انار در خوراک مرغ های تخمگذار استفاده شود.