(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2024)
سفیدک پودری هلو و شلیل ناشی از قارچ Podosphaera pannosa است که در اکثر مناطق هلو و شلیل‏کاری دنیا وجود دارد. کاهش زادمایه اولیه با حذف شاخسارههای آلوده در زمستان و استفاده به موقع از گوگرد یا قارچ‏کش‏های مؤثر از روش‏های اصلی مهار بیماری در باغ است. استفاده شدید از قارچ‏کش‏ها در محصولات مختلف منجر به افزایش فراوانی سویه‏های بیمارگرهای سفیدک پودری با کاهش حساسیت به قارچکش‏های مورد استفاده شده است. گوگرد به دلیل سمیت کم آن برای گیاهان و حیوانات و همچنین حشرات مفید جزء جذابی برای حفاظت تلفیقی گیاهان تا به امروز است. استفاده از گوگرد پودری به عنوان کود سم در بخش کشاورزی به دلیل حلالیت پایین گوگرد در آب بسیار مشکل بوده و سبب آلوده شدن محیط اطراف و عدم پایداری آن روی برگ گیاهان، بارانشویی وکاهش سرعت عملکرد می‏شود. ترکیب گوگرد سوسپانسیون شونده به گونه‏ای است که در مقابل باران‏شویی مقاومت دارد و سازگار با محیط‏زیست است. در این پژوهش کارایی استفاده از ترکیب قارچ‏کش‏های شیمیایی و پودر گوگرد سوسپانسیون شونده 80% (تیاس) در مقایسه با استفاده از قارچکشهای شیمیایی متداول به تنهایی علیه سفیدکهای سطحی شلیل و هلو بررسی شد. درصد مهار سفیدک پودری در باغات هلو و شلیل توسط ترکیب قارچ‏کش‏های شیمیایی و پودر گوگرد سوسپانسیون شونده تیاس 80% (کولیس، سیگنوم و تیاس) به طور معنی‏داری بیشتر از استفاده از ترکیب قارچ‏کش‏های شیمیایی "کولیس، سیگنوم و پریاکسور" بود. به طور کلی نتایج تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از پودر گوگرد سوسپانسیون شونده تیاس 80% شرکت پردیس زراعت اطلس در باغاتی که سابقه شیوع سفیدک سطحی بالایی دارند و نسبت به سایر قارچکشها مقاومت نشان دادند گزینه مناسبی بود. این قارچکش ارگانیک در باغاتی که باغدار میخواهد اقدام به تولید محصول سالم کند میتواند کلیه نیازهای دفع آفات و قارچها را بدون نیاز به کاربرد آفت‏کشهای شیمیایی مرتفع سازد.