(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2026)
سالانه مقدار بسیار زیادی رنگ در دنیا ساخته شده و به صنایع تزریق می گردد که متعاقب آن به طور مستقیم و غیر مستقیم آلودگی هایی هم به محیط زیست وارد می گردد. رنگهاي آزو به عنوان دسته عمده از رنگزاها شناخته شده که كاربردهاي مختلفی در صنايع مختلف دارند كه برخی از این رنگ ها دارای پتانسيل جهش زايي و سرطا نزايی می باشند. مواد رنگزاي آزو نه تنها رنگ نا مطلوبي به آب مي دهند حتی سبب توليد محصولات جانبي سمي در محيطهاي آبي مي گردند. هدف از این تحقیق، کاربرد جاذب طبیعی ارزان قیمت و زیست سازگار و بدون ایجاد سمیت پوست نارنج در حذف رنگ کارموزین قرمز که یک رنگ خوراکی آزو است. تاثیر فاکتورهايی مثل غلظت رنگزاها، pH، مقدار جاذب، دما و زمان تماس مورد بررسي قرار گرفته. در اين آزمايش ميزان جذب سطحي رنگ در محلول توسط دستگاه اسپكتروفوتومتر محاسبه شده است. نتایج آزمایشات نشان می دهد که pH پایین بهترین شرایط را برای حذف رنگ كارموزين مهیا می نماید.