(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2026)
کیتین پس از سلولز، دومین پلی‌ساکارید طبیعی فراوان در طبیعت است. الیگومرهای با وزن مولکولی پایینِ محصول دِاستیلاسیون قلیاییِ آن، یعنی کیتواولیگوساکاریدها (Chitooligosaccharides; COS)، دارای طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های زیستی بوده و چشم‌اندازهای کاربردی مهمی در صنایع غذایی، دارویی و سایر صنایع دارند. COS می‌توانند از طریق روش‌های فیزیکی، شیمیایی یا آنزیمی تولید شوند که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند. فعالیت‌های زیستی COS تحت تأثیر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آن‌ها قرار می‌گیرد، اما سازوکارهای این تأثیرات به‌طور کامل شناخته نشده‌اند. ازاین‌رو، این مقاله مروری به بررسی سنتز COS، فعالیت‌های زیستی آن‌ها از جمله فعالیت ضدمیکروبی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فعالیت کاهنده کلسترول خون و افزایش جذب کلسیم و نیز سازوکارهای این فعالیت‌ها در ارتباط با وزن‌های مولکولی متفاوت و درجات مختلف پلیمریزاسیون می‌پردازد؛ همچنین کاربردهای آن‌ها در صنعت غذا مورد بحث قرار می‌گیرد. در نهایت، بر ضرورت شناسایی و مشخصه‌یابی جامع COS و روشن‌سازی سازوکارهای مولکولی آن‌ها تأکید شده است تا تجاری‌سازی و کاربرد گسترده‌تر COS در صنعت غذا بیش از پیش تسهیل شود.