(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
کارآفرینی سازمانی، امروزه به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های کلیدی تحول و پویایی در سازمان‌های دولتی شناخته می‌شود. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تحلیل عوامل اثرگذار بر کارآفرینی سازمانی، در بستر سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای شهر تهران انجام گرفته است. روش تحقیق از نوع توصیفی–پیمایشی بوده و داده‌ها از طریق پرسشنامه استاندارد گردآوری شده است. تحلیل داده‌ها با بهره‌گیری از روش معادلات ساختاری (PLS) صورت گرفت. نتایج حاکی از آن است که حمایت مدیریتی، ساختار منعطف، نظام پاداش‌دهی مبتنی بر عملکرد و فرهنگ نوآوری، تأثیر مستقیم و معناداری بر ارتقای سطح کارآفرینی سازمانی دارند. بر اساس یافته‌ها، توجه به این مؤلفه‌ها می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری رویکردهای خلاقانه و بهبود مستمر عملکرد در سازمان‌های دولتی شود.