(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
این مقاله با هدف تحلیل ریشه‌های رفتار ایمن و ناایمن در محیط کار، به بررسی عوامل روان‌شناختی، فرهنگی، سازمانی و مدیریتی مؤثر بر رفتار کارکنان پرداخته است. روش تحقیق به‌صورت تحلیلی و توصیفی، مبتنی بر مطالعات نظری و منابع علمی معتبر در حوزه ایمنی، روان‌شناسی رفتار و مدیریت منابع انسانی انجام شده است. در این پژوهش، رفتار ایمن به‌عنوان نتیجه تعامل شخصیت فرد، زاویه دید شناختی، الگوهای ذهنی و ساختارهای سازمانی تعریف شده و تأکید شده است که اصلاح رفتارهای ناایمن نیازمند تغییر نگرش، آموزش هدفمند، بازخورد مؤثر و بهره‌گیری از مشاوره تخصصی است. دستاورد اصلی مقاله، ارائه مدلی چند‌لایه برای شناسایی و اصلاح رفتارهای پرخطر در محیط‌های کاری است که می‌تواند در طراحی برنامه‌های ایمنی سازمانی و ارتقای فرهنگ ایمنی مورد استفاده قرار گیرد.