(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
سلامت یک مفهوم چندبعدی و به معنای برخورداری از آسایش کامل جسمی، روانی و اجتماعی و نه فقط نداشتن بیماری و نقص عضو است. رنجور به فردی گفته میشود که در برخوردهای روزانه خود در برابر مسایل محیطی یا تعاملات بین فردی نتواند رفتار مناسبی از خود بروز دهد. قرآن به عنوان آییننامه و راهنمای بشر در زندگی فردی و اجتماعی راهکارهایی را در ابعاد مختلف ارائه داده است. از اینرو، هدف مطالعه حاضر ارائه روشها و راهکارهای برگرفته از آموزههای قرآنکریم در تامین بهداشت روان خانواده است. این نوشتار به روش توصیفی و از طریق مطالعه کتابخانهای با استناد بر منابع معتبر انجام شد. براساس نتایج این پژوهش، راهکارهای قرآنکریم در تامین سلامت روان را میتوان به دو دسته کلی راهکارهای شناختی و راهکارهای رفتاری تقسیمبندی نمود. راهکارهای شناختی شامل ایمان به خدا، گرویدن به اسلام، اعتقاد به معاد و روز قیامت، توکل به خدا، دلبسته نبودن به دنیا و آگاهی و عبرت از تاریخ گذشتگان و در بخش راهکارهای رفتاری قرآنکریم میتوان به ازدواج، خوشاخلاقی، شرح صدر، انجام عمل صالح، ظلم نکردن، تقوا و پرهیزگاری، یادخدا و شکرگزاری اشاره نمود. بنابراین، باتوجه به جایگاه ویژه خانواده در قرآنکریم، میتوان با بهرهگیری از آیات شریفه آن، از طریق اصلاح باور و رفتار فرد، در جهت سلامت همهجانبهی فرد، خانواده و جامعه گامبرداشت.