(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
رآکتورهای هسته‌ای نسل چهارم به عنوان پیشرفته‌ترین فناوری‌های انرژی هسته‌ای، با تمرکز بر ایمنی ذاتی، بهره‌وری سوخت بالا و قابلیت تولید انرژی چندمنظوره، نویدبخش آینده‌ای پایدار و کم‌کربن در حوزه انرژی هستند. این رآکتورها قادرند علاوه بر تولید برق، هیدروژن پاک و حرارت صنعتی با دمای بالا را فراهم کنند و به کاهش پسماندهای پرتوزا و بازچرخانی سوخت کمک کنند. طراحی نسل چهارم به گونه‌ای است که حتی در شرایط اضطراری واکنش هسته‌ای به صورت خودکار متوقف می‌شود و وابستگی به مداخله انسانی کاهش می‌یابد. مقاله حاضر، تاریخچه، فناوری‌ها، ایمنی، چرخه سوخت، نقش نسل چهارم در آینده انرژی، چالش‌ها و فرصت‌های توسعه این نسل از رآکتورها را مورد بررسی قرار داده است. نتایج نشان می‌دهد که نسل چهارم نه تنها محدودیت‌های نسل‌های گذشته را برطرف می‌کند، بلکه مسیر دستیابی به انرژی پایدار، کم‌کربن و امن را هموار می‌سازد. توسعه صنعتی و تحقیق و توسعه در این فناوری می‌تواند نقش حیاتی در امنیت انرژی، کاهش اثرات زیست‌محیطی و رشد اقتصادی پایدار ایفا کند.