(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
محصولات گیاهی جایگزین گوشت به‌عنوان گزینه‌ای پایدار و اخلاقی مطرح شده‌اند، اما مسائل ایمنی مواد غذایی در تولید، فرآوری و مصرف آن‌ها اهمیت یافته است. افزایش مصرف این محصولات موجب بروز پرسش‌هایی درباره خطرات احتمالی مثل انتقال آلودگی‌های میکروبی، مواد شیمیایی مضر، ترکیبات نگهدارنده و کیفیت تغذیه‌ای شده است . بررسی‌های اخیر نشان داده است محصولات گیاهی جایگزین ممکن است همان پاتوژن‌های گوشت )مانند E. coli یا(Salmonella را حمل کنند و دارای شرایط محیطی مناسبی برای رشد میکروب باشند. همچنین وجود فلزات سنگین، مایکوتوکسین‌ها، نیترات‌ها و ترکیبات سمی حاصل از پخت (مانند آمین‌های هتروسیکلیک و نیتروزآمین) در برخی نمونه‌ها گزارش شده است. از دیدگاه تغذیه‌ای، این محصولات به‌طور کلی چربی و کلسترول کمتر و فیبر بیشتر دارند اما ممکن است فاقد برخی ویتامین‌ها و پروتئین کافی باشند. این مقاله به صورت جامع جوانب ایمنی میکروبی و شیمیایی، نقش مواد نگهدارنده، آلاینده‌های احتمالی و کیفیت تغذیه‌ای محصولات گیاهی جایگزین گوشت را مرور کرده و چالش‌ها و راهکارهای بهبود ایمنی و کیفیت این محصولات را ارائه می‌دهد.