(untitled) (Development Engineering Conferences Center Articles Database, 2025)
با گسترش روزافزون تجارت الکترونیک و ظهور پلتفرم‌های دیجیتال نظیر بایننس و آمازون، مسئولیت حقوقی این پلتفرم‌ها در معاملات بین‌المللی به یکی از مسائلی تبدیل شده است که نیاز به بررسی و تحلیل دقیق دارد. این مقاله به تحلیل چالش‌های قانونی، تعهدات حقوقی و مسئولیت‌های مدنی این پلتفرم‌ها در قراردادهای بین‌المللی می‌پردازد. چالش‌های عمده‌ای که پلتفرم‌های دیجیتال با آن‌ها مواجه هستند، شامل عدم شفافیت در قوانین و مقررات بین‌المللی، پیچیدگی‌های مربوط به تطابق قوانین ملی و بین‌المللی، و کمبود قوانین جامع در زمینه مسئولیت حقوقی می‌باشد. به علاوه، مسئولیت پلتفرم‌ها در مواجهه با نقض قراردادها، کلاهبرداری و سوءاستفاده‌های احتمالی نیز نیاز به بررسی دقیق دارد. این مقاله همچنین به ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت فعلی می‌پردازد، از جمله ایجاد شفافیت در قراردادها، تدوین قوانین بین‌المللی مشخص و ایجاد مکانیسم‌های نظارتی موثر. با تحلیل تعهدات حقوقی و مسئولیت‌های مدنی پلتفرم‌های دیجیتال، پژوهش حاضر به خلاصه‌ای از الزامات قانونی این پلتفرم‌ها و نیاز به توازن بین آزادی عمل و مسئولیت‌های قانونی آن‌ها می‌پردازد. نتایج این پژوهش می‌تواند به بهبود درک مسئولیت‌های حقوقی پلتفرم‌های دیجیتال در سطح بین‌المللی کمک کرده و به تدوین سیاست‌های بهتر در این زمینه منجر شود.